donderdag 1 augustus 2013

Hoe gaat Barcelona presteren met aankoop Neymar naast Messi?

Kunnen Neymar en Messi hun successen en rol delen?
Bij het oproepen van deze vraag, komt er meteen een tweede vraag bovendrijven nl. in hoeverre kunnen Messi en Neymar samen FC Barcelona naar een nog hoger niveau stuwen? Of wel: In hoeverre kunnen Messi en Neymar goed in hetzelfde team samenspelen? Het samenspelen kun je op diverse manieren in ogenschouw nemen. Hierbij kan gedacht worden aan voetbaltechnische kwaliteiten, het al dan niet dezelfde positie ambiƫren, maar vooral de karakterologische component zal een belangrijke rol gaan spelen.

Volgens Johan Cruijff...........
is de aankoop van het Braziliaanse wonderkind Neymar een onverstandige aankoop van FC Barcelona. Hij is de mening toegedaan dat Messi en Neymar als twee uitgesproken topspelers niet goed in hetzelfde team passen. Enige jaren geleden werd in Nederland de vraag opgeroepen in hoeverre Sneijder en v.d. Vaart samen op het middenveld konden spelen. Hierbij ging het bijna uitsluitend over de voetbaltechnische kwaliteiten en de posities die ze invulden. Cruijff doelt niet op de voetbaltechnische kwaliteiten van Messi en Neymar, maar op de strijd om de macht binnen een team. In hoeverre matchen Messi en Neymar als persoonlijkheden en in hoeverre is Messi bereid om Neymar te accepteren als een tweede exceptionele motor FC Barcelona.

Hoe denken ze er zelf over?
Als het aan Neymar ligt, is er wat dat betreft niets aan de hand. Bij zijn debuutwedstrijd voor FC Barcelona gaf hij aan: “Messi is mijn idool, ik ben er trots op dat ik samen met hem mag spelen. Hij is niet alleen een geweldige voetballer, maar ook een fantastisch persoon”.
Maar geldt dit ook voor Messi? In de afgelopen (succes-)jaren draaide alles binnen het team op Messi. Iedereen stelde zich dienstbaar op, zodat hij kon schitteren. Op een bijna onnavolgbare wijze maakte hij dat verschil in de Primera Division en de Champions League. Er zijn echter ook heel veel geluiden die stellen dat Neymar en Messi over zoveel klasse beschikken dat ze elkaar alleen maar versterken en dus ook het team.

Beantwoording van de vraag is kijken in een glazen bol. In ieder geval heeft de pas 21-jarige Neymar tijdens de Confederations Cup duidelijk zijn visitekaartje afgegeven. Hij was met voorsprong de uitblinker van winnaar Braziliƫ. Maar de tijd zal uitwijzen in hoeverre hij van Messi en zijn teamgenoten de kans krijgt om op dezelfde manier te functioneren als bij het Braziliaans nationale elftal. Een uitgelezen kans om dit proces te volgen is door eens een trip naar Barcelona te maken en een wedstrijd in Nou Camp te volgen.

Ga eens naar de site van www.voetbalreisonline.nl voor de mogelijkheden om het 21-jarige supertalent van € 57 miljoen te bewonderen.

Tags: F.C. Barcelona

Geen opmerkingen:

Een reactie posten