maandag 19 augustus 2013

Kan Robin van Persie weer zo’n topseizoen draaien?


Kan Robin van Persie weer zo’n topseizoen draaien?

De ene treffer nog mooier dan de andere
In het seizoen 2012-2013 scoorde van Persie in zijn eerste seizoen bij Manchester United in 48 officiële wedstrijden 30 treffers en liet 13 assists noteren.
Voor 32 miljoen euro overgekomen van Arsenal werd hij steeds belangrijker voor het team van Alex Ferguson, die hem regelmatig overlaadde met complimenten.
Zijn debuutjaar leidde, met name door zijn inbreng, uiteindelijk tot een nieuw kampioenschap en een nominatie voor Europees speler van het jaar. Zijn positie als spits was onomstreden en samen met bliksemafleider Wayne Rooney vormde hij een levensgevaarlijk aanvalsduo.
Eerste prijs in het seizoen 2013-2014 is binnen met in de hoofdrol……. Robin van Persie
Dankzij twee treffers bezorgt van Persie meteen bij aanvang van het nieuwe seizoen Manchester United en de nieuwe coach David Moyes de eerste prijs. In de strijd om de United Community Shield wordt Wigan Athletic op Wembley met 2-0 aan de zegekar gebonden. In de 80e minuut kreeg van Persie onder een ovationeel applaus een publiekswissel.Ook in de 1e competitiewedstrijd was het gelijk twee keer raak.

Manchester United heeft zich opvallend rustig gehouden op de transfermarkt. De selectie onderging geen grote veranderingen. De 38-jarige Paul Scholes beëindigde zijn indrukwekkende carrière en men haalde slechts drie jonge talenten van begin 20 jaar, die zich nog volledig waar moeten maken. Ondanks allerlei geruchten zal Wayne Rooney (we schrijven half augustus bij het uitwerken van deze blog) nog steeds een belangrijk duo met van Persie blijven vormen.

Strijd op drie fronten: wordt 2014-2014 hét topseizoen voor van Persie?
Evenaring van het vorig seizoen zal een enorme uitdaging voor van Persie worden. Groot voordeel is gelegen in het feit dat er weinig personele veranderingen zijn en je kunt spreken van een ingespeeld team dat zeker weer voor het kampioenschap in de premier league zal gaan.  In de eerste vijf wedstrijden treft Manchester vier pittige tegenstanders. Swansea (2 doelpunten), Liverpool, Chelsea en Manchester City kruisen de degens met de Mancunians.

Via VIP-arrangementen verzorgd door Voetbalreis Online
zijn deze wedstrijden op perfecte plaatsen te volgen. Waar Manchester United én van Persie zelfs winst kunnen boeken betreft de Champions League. De uitschakeling tegen Real Madrid op Old Trafford ligt nog zwaar op de maag en men is belust op revanche. Het seizoen wordt vervolgens afgesloten met het wereldkampioenschap in Brazilië, waar Nederland zich naar alle waarschijnlijkheid voor zal plaatsen. Als spits heeft van Persie nog geen absolute hoofdrol in Oranje kunnen vervullen. Bewaart hij dit voor de maanden juni en juli in Brazilië?   


Geen opmerkingen:

Een reactie posten